Wat een week!

Je hebt van die weken waarin je meer uren draait dan de dag je biedt. Dit was er weer zo'n een. Behalve de masterclass year praktijk les die toevallig ook deze week viel en een bruiloft waren er ook nog eens opdrachten.....zo ergens tussendoor :)

 

Op zaterdag werden mijn model en ik verwacht op een Woodstock festival in Bergen op zoom. Een halve bodypaint met thema Flower Power: leuk! We stonden naast het podium en konden rechtstreeks mee genieten van alle bands die speelden. Voor onze oren kregen we netjes goede oordopjes waar we een hoop lol mee hebben gehad.

 

Wil je je even omdraaien?

Wat?!

Of je je even wilt omdraaien...

Wat zeg je nou? wacht ik draai me even om!

Ja dank je!

Wat?

 

De avond duurde tot middennacht en het was dan ook erg vroeg toen mijn model en ik weer schoongewassen in bed lagen om de volgende dag weer vroeg op te moeten.

 

Want zondag was het voorjaarsmarkt in Westerhoven waar we door een collega waren uitgenodigd om een demo bodypaint te verzorgen tesamen met 3 andere collega's. Dat betekent feest!

 

In een tent verwarmd met kachels probeerden we de kou een beetje buiten te houden en het publiek te laten kennis maken met de kunst van bodypaint. Het leuke van meerdere painters naast elkaar is dat je een zeer gevarieerd beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is met bodypaint.

 

Na ook deze leuke maar lange dag was het Koningsdag en voor mij ter uitzondering eens een vrije dag om de volgende dag weer te beginnen op het KTA Lokeren.

 

Twee groepen van 16-18 jarige leerlingen laten bodypainten. Helaas is het in de praktijk altijd zo dat de leerlingen geen enkel ander stukje huid aandurven dan hun eigen armen. Nu was dat geen slechte keus deze ochtend aangezien het lokaal zeer koud was. De leerlingen kregen drie strookjes die aangaven wat ze moesten proberen te maken. Een kleur, dier en een gevoel.

 

Na het eerste gegiechel van de meiden en de stoere opmerkingen van de mannen over het "blote" bodypaint waren ze toch allemaal snel stil toen we een voorbeeld showde: is dat echt allemaal verf??? Wauw respect mevrouw!

 

Al snel ging iedere leerling aan de slag en sommige talenten kwamen al snel naar boven. Er werd ijverig geprobeerd de prijs van die dag in de wacht te slepen voor de leerling die niet alleen een mooi resultaat had maar ook het beste aan het werk ging: een mooie kalender vol met van die "blote" geschilderde vrouwen!

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0