Most of the news facts are written in Dutch, sometimes with international events I write them down in English.

But Step-By-Steps and the little How To movies are universal to watch and learn!

Mask It Up Plan in SkinMarkz

SkinMarkz August edition placed two step by steps by me. The magazine also publiced two pictures full page of my work. If your interested in buying the magazine use this link for more information.


Thank you SkinMarkz!Goodbye Breasts!

To find out that you have the gen of breastcancer is hard, to take the step to preventive removing is even harder.


How brave is it to say goodbye to your breast with this very unique way.


This client came to me with some requist: all of the pictures were supllied by her and it was my job to make it all come together.


Her children requisted a owl and a frog, their favorite animals. For her, orchids took a very special place in her life. Also the zodiac sign Pisces belonged to her and her husband.


The endresult is a magnifient way to say goodbye to your breast one more time and to celebrate life in a great memory and even greater pictures.


0 Berichten

Wat een week!

Je hebt van die weken waarin je meer uren draait dan de dag je biedt. Dit was er weer zo'n een. Behalve de masterclass year praktijk les die toevallig ook deze week viel en een bruiloft waren er ook nog eens opdrachten.....zo ergens tussendoor :)

 

Op zaterdag werden mijn model en ik verwacht op een Woodstock festival in Bergen op zoom. Een halve bodypaint met thema Flower Power: leuk! We stonden naast het podium en konden rechtstreeks mee genieten van alle bands die speelden. Voor onze oren kregen we netjes goede oordopjes waar we een hoop lol mee hebben gehad.

 

Wil je je even omdraaien?

Wat?!

Of je je even wilt omdraaien...

Wat zeg je nou? wacht ik draai me even om!

Ja dank je!

Wat?

 

De avond duurde tot middennacht en het was dan ook erg vroeg toen mijn model en ik weer schoongewassen in bed lagen om de volgende dag weer vroeg op te moeten.

 

Want zondag was het voorjaarsmarkt in Westerhoven waar we door een collega waren uitgenodigd om een demo bodypaint te verzorgen tesamen met 3 andere collega's. Dat betekent feest!

 

In een tent verwarmd met kachels probeerden we de kou een beetje buiten te houden en het publiek te laten kennis maken met de kunst van bodypaint. Het leuke van meerdere painters naast elkaar is dat je een zeer gevarieerd beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is met bodypaint.

 

Na ook deze leuke maar lange dag was het Koningsdag en voor mij ter uitzondering eens een vrije dag om de volgende dag weer te beginnen op het KTA Lokeren.

 

Twee groepen van 16-18 jarige leerlingen laten bodypainten. Helaas is het in de praktijk altijd zo dat de leerlingen geen enkel ander stukje huid aandurven dan hun eigen armen. Nu was dat geen slechte keus deze ochtend aangezien het lokaal zeer koud was. De leerlingen kregen drie strookjes die aangaven wat ze moesten proberen te maken. Een kleur, dier en een gevoel.

 

Na het eerste gegiechel van de meiden en de stoere opmerkingen van de mannen over het "blote" bodypaint waren ze toch allemaal snel stil toen we een voorbeeld showde: is dat echt allemaal verf??? Wauw respect mevrouw!

 

Al snel ging iedere leerling aan de slag en sommige talenten kwamen al snel naar boven. Er werd ijverig geprobeerd de prijs van die dag in de wacht te slepen voor de leerling die niet alleen een mooi resultaat had maar ook het beste aan het werk ging: een mooie kalender vol met van die "blote" geschilderde vrouwen!

 

 


0 Berichten

Defence movie

For the Dutch Defence Ministry we had to make a video to pronounce a TedX event. We made this video in 1 long day with 7 bodypainters and 14 Dancers. It was a hell of a project but seeing this video made it worth al the sweat and musclepain!


0 Berichten

Nieuw bij Studio Bien!

Sinds kort hebben we deze geweldige tijdelijke airbrush tattoo's! Ze zijn niet van echt te onderscheiden.


Afhankelijk van je huidtype blijven ze 3 tot 5 dagen zitten. Er wordt ge-airbrushed met huidvriendelijke verf.


Zeker weten de zomerhit voor 2015! Boek ons snel.


Meer foto's vindt u in ons portfolio


0 Berichten

Bellypaint

Some people under us are lucky enough to have a friend who will message you one day to say she is pregnant and if you want to do something fun. Now that is talking Magic to an artist. It’s not often you get offered a pregnant belly and make something you would like to make.


So this is mine. I found a black and white sketch somewere online wich I really liked. I started al wrong, still thinking of the mom, I thought it would be prettier if I made up the colours. After two times of complete clean ups: I felt so bad for the mom because clearly, it was just not my day.


Everybody has those, I know I have them for sure!For my last try before I gave up completely I told the mom-to- be I went back to the orginally idea using only black. Starting with the eyes, to get the rest of the face right. After this I got a dry brush and just shadowed the lines. Eventually offcourse some lines went wrong. When I took a babywipe to remove it I found out that the effect was exactly what it needed to be. From that point on the painting actually started to take form. Especially making the hair fall over the fishes is a one stroke babywash action. What a great technique!


The end picture told me that I have to trust my first instict, after all I needed only my black (163), some brushes and babywipes. It also told me you never stop learning and find new techniques an

It´s a book!

Na een lange bevalling van 2,5 jaar is hij er dan eindelijk. Ons bellypaint boekje. Samen met Anita Rorije van Het Grimepaleis heb ik twee jaar geleden aan dit boekje gewerkt, na lang wachten mogen we hem dan eindelijk in onze handen houden.

 

Het boekje is een maand lang exclusief te verkrijgen bij Het Grimepaleis en Studio Bien. Hierna zal het door meerdere webshops worden aangeboden.

 

Dank je wel aan iedereen die er aan mee heeft geholpen en succes voor een ieder die het inspiratie mag brengen. Op naar de geboortes van geweldige bellypaints!


Bestel nu voor deze actie prijs: MAIL 

 

 

1 Berichten

We're going to Ibiza

Soms zijn er van die dagen dat de uren je voorbij vliegen, de werkstapel alleen maar groter wordt en als je dan aan het einde van de dag gebeld wordt voor een opdracht denkt: oh nee....ook dat nog!


Wetende dat 75% van de telefoontjes die Studio Bien krijgt niet doorgaan maak ik me daar zelden druk om, maar op het moment dat je om 22.30 met een tv producer aan de lijn zit om details door te spreken voor een opdracht die 1 dag later plaats vindt dan weet je dat het serieus is. Dat gesprek was woensdagavond en vrijdagochtend om 13.00 moest ik in de tv studio aanwezig zijn.


Woensdag nacht ontving ik de eisen, de ideeën, logo's en de inspiratieplaatjes van de producent. Als alle inspiratieplaatjes die je krijgt doorgestuurd, van eerste klas bodypainters zijn op het wereldkampioenschap bodypaint, gemaakt in 6 uur met vaak 2 painters: dan is het jouw taak om een opdrachtgever uit te leggen dat dit gewoonweg niet mogelijk is binnen 1 dag, ongeacht hoeveel ervaring je ook hebt of hoe goed je ook bent. Het is tevens je taak voor te leggen wat wel mogelijk is en daarbij al je ervaring te gebruiken om de opdrachtgever gerust te stellen in wat er wel mogelijk is. Maar eerlijk duurt het langst en liever een klant die zijn verwachtingen bijstelt en positief verrast is dan andersom.


Op donderdag maakte ik t ontwerp waarin zeker de volgende dingen in moesten komen: de ibiza sfeer, feestende mensen, verliefd koppel, vogels, zonsondergang, palmbomen en het logo. Het logo en de goedgekeurde plaatjes werden donderdagavond bewerkt en uitgeplotterd voor het juiste effect. En ik regelde een assistent ten goede van de paint.


Graag ben ik altijd eerder aanwezig op een opdracht zodat ik alles kan doorspreken met de producent/opdrachtgever. Aangekomen in de studio bleek dat het niet ging om het eindresultaat maar om 't werken zelf. Dat maakte het een stuk lastiger. Niet alleen omdat ik of mijn assistent niet in beeld mocht komen (behalve mijn werkende hand) was het enige licht afkomstig van de twee studiolampen. Dit betekende ook dat het model maar op 1 spot mocht staan en dat was direct voor de camera.


Een klein half uur later maakte ik kennis met mijn model voor die dag: Cath Luyten een Belgische presentatrice. Zonder ervaring heeft zij de gehele dag op dat kleine stukje gestaan en onderging ze de gehele bodypaintervaring zonder mokken. Op zich al een hele prestatie, dat het ook nog eens leuk en gezellig was vindt ik des te knapper.


De paint zelf ging moeizaam, mijn assistent kon zich niet begeven in de camera richting dus heeft ze zich nuttig gemaakt tot het schoonmaken van de penselen en het aangeven ervan. Het niet kunnen door schilderen (vanwege meerdere opnames of herhaalde bewegingen voor t beeld) gaf een behoorlijke weerslag op mijn humeur. Het uit de weg gaan van de camera die pal voor Cath stond en tevens elke beweging letterlijk volgde die ik nam kostte behoorlijk veel energy. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ik niet recht tegenover het model kon staan om de beschilderingen aan te brengen. Zelfs de eyeliner werd aangebracht vanaf de zijkant van Cath.


Uiteindelijk na 7 uur (!) gepaint te hebben stond alles erop maar moest Cath zelf nog aan het werk voor de laatste beelden en fotografie. En wat een prachtresultaat, niet zozeer mijn werk want dat is slechts in mate te zien in het filmpje, maar de manier van filmen en de opzet van het beeld. Respect voor dit topteam die dit zo in elkaar heeft gezet. Want ondanks mijn humeur en het verloop van deze opdracht is dit een regelrechte reclame voor ons vak. Het respect voor onze kunst is zeer serieus genomen door deze mensen, het hele team en dit tv kanaal.


Voor ons bodypainters is dit weer een goed leer om niet altijd van het ergste uit te gaan maar ook verder te kijken dan het ontwerp. Wat is t doel van deze opdracht, wat moet er bereikt worden? Want wat voor ons zo vanzelfsprekend is (string, werkruimte, licht etc.) is voor de opdrachtgever vaak vreemd. En wat voor de opdrachtgever (in dit geval tv) vanzelfsprekend is (miniatuurbeelden, minimaal licht etc.) denken wij niet over na. Dat betekend voor mij dat ik een volgende keer ook zal vragen wat er precies gefilmd gaat worden en niet zal vloeken over de zoveelste keer struikelen over het camerablok............bij nader inzien kan ik dat niet echt beloven ;)


Een blik in de studio. Aan het einde van de camerarails en onder de hangende lamp was de spot waar Cath 7 uur gestaan heeft en waar ik omheen heb gedarteld. Cath staat nu nog twee stappen naar achteren.

3 Berichten

Spielwaremesse 2015


For our client Zoelibat me and my team designed multiple bodypaints to present at the Spielwarenmesse 2015. Each day we painted one or two girls, to finish the designs we used clothes from the Zoelibat line and contacts from Eyecatcher: the sister company from Zoelibat.


Especially for the scelera's there was a lot of attention. People who are interested in those can contact me.


This fair, located in Germany, is really big and almost not possible to do and see completely. Even in the three days me and my team was there, we basically saw our own hall.


Doing a bodypaint on a fair means that you get a lot of attention. Attention is always interesting when you need to sell your products.

Walking around the fair with bodypainting girls, everybody want to take their picture. Offcourse everybody get a flyer of the client as well. For this client it definitively payed off, he went home with a few new clients.


But most importantly: we had fun, see you next year!


0 Berichten

Skin Markz Magazine

I'm very proud ad honoured to be asked to admission the new bodypaint magazine Skin Markz. They placed a bio of me with some pictures. Curious of the rest? You can buy the magazine here:


http://www.magcloud.com/browse/issue/835869

Agenda Online: Nieuwe workshop data

0 Berichten

Grefrath Airbrush Convention

This weekend we were at the Airbrush Show in Grefrath to give some bodypaintdemo's for the audience. The convention was really nice and me saw a lot of old friend and made some new. See you next year Germany!

You can see the pictures at the Portfolio.

0 Berichten

World Bodypainting Festival 2014

We will be in Austria this week for the World Bodypainting Festival. 

Emails will be answered next week.

If you are there: come and see us at the Superstar - Ybody glitter booth!

 

0 Berichten

Y-Body Glitter Contest

0 Berichten

Step-By-Step Bodypaint for Illusion Magazine 26

0 Berichten